KÉRDÉSE VAN?

1ÉRTÉKESÍTÉS: +36 20 / 428 3070
2SZERVÍZ: +36 20 / 428 3100
3ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: +36 85 / 460 735
24 órás ügyfélszolgálatunk van, elérhetők vagyunk bármikor, hétvégén is!

VAGY AKÁR SKYPON

Mátrai Zoltán

Kovács Gabriella

 

CropVIEW és Metos® NPK

Magyarországon 1993 óta használnak METOS készülékeket növényvédelmi előrejelzésre.Ezek a készülékek megbízható szoftverekkel rendelkeznek, és stabil működéssel jellemezhetők, aminek köszönhetően a márka a profi termelők standard használati eszközévé vált! Két éve vezettük be Magyarországon az internetes rovarcsapdát, a Trapview-t! Ez egy gyors, azonnali ragacslap elemzésre képes, rovarszámláló funkcióval, napelemmel, telefonos kommunikációval ellátott igazi segédeszköz!

Két további újdonság az idei szezonra:

CropVIEW internetes állománymegfigyelő kamera

A CropVIEW egy mezőgazdasági információs rendszer, amely rendszeresen kap nagy felbontású képeket a mezőgazdasági területekről. A fotókat automatikusan feltölti a testreszabott internetes platformra anélkül, hogy ez felhasználói beavatkozást igényelne. Lehetővé teszi a folyamatos állományfigyelést beavatkozás nélkül, legyen szó csírázás ellenőrzéséről, a műtrágyák és növényvédő szerek hatásának megfigyeléséről, vagy kártevők és kórokozók jelenlétének megfigyeléséről. A nagy felbontású képek, a hőmérséklet- és csapadék adatok együtt tekinthetők meg és elemezhetőek. Az intelligens rendszer a sokéves tapasztalat és a legújabb technológia kiaknázásával készült, és lett a piacon egy forradalmian új termék!

A CropVIEW részei:

–– 12 megapixeles felbontású kamera;

–– integrált csapadék- és hőmérő;

–– napelemes áramellátás;

–– internetes kommunikáció;

–– egyszerű telepítés;

–– felhőalapú szolgáltatás;

–– idősorosan tárolt képek elemzése;

–– nagy felbontású közeli képek a naponta frissített virágokról, levelekről, gyümölcsökről;

–– kiváló ár-érték arány;

–– személyre szabott webes felületen.

Hogyan használható a Crop®VIEW?

A CropView® mindenhol használható, ahol UMTS (3G) hálózati lefedettség van. Az állomás fel van szerelve egy napelemmel, és az akkumulátor egész évben biztosítja a működést. A CropVIEW® több változatban kapható. Az eszköz különféle felbontású kamerával, mozgásérzékelővel, egyéb szenzorokkal is felszerelhető.

METOS NPK – a jövő modern talajvizsgálati eszköze

A Metos®NPK egy egyszerű és innovatív talajvizsgálati eszköz, amely kapilláris-elektroforézisen alapul. Azonnal és pontosan jelzi az NO3-, NH4-, K-, PO4-értéket. A mért adatokhoz GPS-adatok is kapcsolódnak, ezért az eszköz a precíziós gazdálkodási rendszereknek is része lehet. A talaj makroelemszintje alapvetően befolyásolja a termés mennyiségét és a növények egészségi állapotát. A makroelemszint gyors és pontos meghatározása ezért alapvető feladat. A helyes tápanyag-ellátottsági szint elérése költségtakarékossághoz és a környezet kíméléséhez vezet. A METOS NPK egy mikrochip alapú meghatározó, mérőeszköz.

A Metos®NPK képessége:

–– laboratóriumi pontosságú analitikai NH4-, NO3-, K-, PO4-érték vizsgálat;

–– az eredmények percek alatt rendelkezésre állnak;

–– GPS-adatok;

–– több minta elemzése egyetlen chippel;

–– lehetséges integráció precíziós gazdálkodási rendszerekhez.

Újdonságaink hamarosan a magyar piacon is elérhetőek lesznek, ezzel is segítve a gazdálkodók költséghatékony munkáját!

 

Mátrai Zoltán

ügyvezető, Agrárin Kft.

FEL

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Tájékoztató.