KÉRDÉSE VAN?

1ÉRTÉKESÍTÉS: +36 20 / 428 3070
2SZERVÍZ: +36 20 / 428 3100
3ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: +36 85 / 460 735
24 órás ügyfélszolgálatunk van, elérhetők vagyunk bármikor, hétvégén is!

VAGY AKÁR SKYPON

Mátrai Zoltán

Kovács Gabriella

 

iTRAP – az internetes rovarcsapda 

A méltán jól ismert iMETOS készülékek gyártója mintegy 5 éve fejleszti az iTRAP internetes rovarcsapdát. Az iTRAP és a Trapview egy szabadalmaztatott, kombinált hardver és szoftver megoldás a különböző mezőgazdasági rovarkártevők távolról történő figyelésére.

 A rovarcsapda a hozzá tartozó elektronikával elég könnyű ahhoz, hogy a szükséges helyre fel lehessen akasztani. A területen a készülék működtetéséhez nem szükséges segédeszköz, napelemmel és akkumulátorral működik. Az összetett kamerák nagy felbontású képeket küldenek a ragadós lapokról. 4 db kamera vakuval kiegészítve figyeli a ragacslapot, és naponta egy felvételt készít. A képek GPRS segítségével egy internetes platformra kerülnek, ahol elemzésük automatikus kártevőészlelés segítségével történik, eközben megtekinthetők a weboldalon vagy mobil eszközökön keresztül. Az ellenőrzés pontosan a megadott időben történik, és a begyűjtött adatok további feldolgozásra alkalmasak.A ragacslapra ragadó rovarokat egy automata számláló összeszámolja, de a felhasználó manuálisan törölhet, illetőleg bejelölhet (azonosíthat) további egyedeket.A napi számlálási adatokból rajzási grafikon készül, amely az adott rovar gradációját hivatott megállapítani. Segítségével a szakértő tervezni tudja a szükséges növényvédelmi beavatkozásokat,

 

 

A készülék előnyei.
Költségkímélő, mert nem kell terepen lenni és ott időt eltölteni a napi számolással. Üzemanyag- és munkaidő megtakarítás érhető el.Stabil dokumentáció, ugyanis a fotók archiválásra kerülnek,egy-egy adott év eseményei elemezhetőek.Praktikus, mert minden feromonnal csapdázható rovar esetén működik.Automatikusan működik, ugyanis napelemes rendszerével egy egész szezonon át működtethető (természetesen a feromon cserélendő) Jól használható légtérterítéses megelőzésnél,de védekezések indításához, illetőleg ellenőrzéséhez egyaránt alkalmazható. Egyszerűsítse Ön is megfigyelőrendszerét,számoljon nap mint nap,és takarítson meg időt, energiát, pénzt a rendszer használatával!

Legyen Ön is naprakész!

 

Agrárin Kft az AgroMASH expon   A rovarcsapda üzembehelyezése   A rovarcsapda működése
     

   

 

FEL

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Tájékoztató.