KÉRDÉSE VAN?

1ÉRTÉKESÍTÉS: +36 20 / 428 3070
2SZERVÍZ: +36 20 / 428 3100
3ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: +36 85 / 460 735
24 órás ügyfélszolgálatunk van, elérhetők vagyunk bármikor, hétvégén is!

VAGY AKÁR SKYPON

Mátrai Zoltán

Kovács Gabriella

 

PROFESSZIONÁLIS AGROMETEOROLÓGIA : iMETOS®

 

Planets Sun Sun1 Sun2 Sun2

Automata meteorológiai állomás

Magyarország vezető agrometeorológiai állomáshálózata a METOS® készülékeken alapul. Ismerje meg Ön is legújabb fejlesztésű készülékünket, az iMETOS® automata meteorológiai állomást. Az osztrák Pessl Instruments cég 1988 óta készít automata mérőkészülékeket (melynek kizárólagos forgalmazója hazánkban az Agrárin Kft, már 1998 óta). Legújabb fejlesztésünk az iMETOS® készülék, mely újdonságai okán hihetetlen távlatokat nyújt felhasználói számára.

Az iMETOS® meteorológiai állomások univerzális készülékek, amelyek a kivitelezés és az igények függvényében akár 80 szenzorral is összekapcsolhatók. Ellenállók, egyszerűen összeszerelhetők és megjelenési formájuk tökéletesen megfelel a különböző klímazónákban felmerülő sokféle feladatnak.A készülékek mérik a csapadékmennyiséget, a talajnedvességet, a szélsebességet, a szélirányt, a légnyomást, a páratartalmat és a hőmérsékletet. Az alkalmazástól függően az iMETOS® kiegészíthető fényerőszenzorral és olyan mérőegységekkel, melyekkel meghatározható a levélnedvesség, a globális sugárzás, a felületi hőmérséklet stb.

 

Felszereljük, bekapcsoljuk, és már működik is!

 

 Az iMETOS® meteorológiai állomások lényeges előnye, hogy az áramellátó hálózattól függetlenül működik. Az iMETOS® állomásnak csak minimális energiamennyiségre van szüksége, ezért a beépített akkumulátorral hosszú ideig működik. A töltésről a hozzá kapcsolódó napelemek gondoskodnak, melyek az akkumulátort a töltést vezérlő szoftver segítségével mindig újratöltik. Rossz idő esetén és kevés napfénnyel rendelkező területeken is egy teljes évig elegendő a folyamatos üzemeltetéshez a rendelkezésre álló energia.

 

iMETOS® az időjárási adatok mindenütt elérhetők

 

Az iMETOS® meteorológiai állomások különlegessége az adatfeldolgozás. Minden készülék nagy memóriával rendelkezik. A mérés 5 perces időintervallumokban történik. Az aktualizált adatokat a készülék óránként ill. a riasztási küszöb átlépésekor néhány perc elteltével az Internetre a felhasználó Web-felületére küldi. Itt új fejlesztésű szoftvercsomagok és prognózis modellek állnak a felhasználók rendelkezésére. A feldolgozott adatokat Ön grafikus és táblázatos formában is megtekintheti. Az adatokat bármikor letöltheti, és saját számítógépén egyéb célokra is felhasználhatja. Az adatok természetesen igény szerint a készüléken is leolvashatók, vagy E-mailben mobil készülékekre is kérhetők. A Web-szoftveren egyedileg beállíthatók a kívánt riasztási paraméterek. A készülék így fagyveszély, szárazság vagy bizonyos növénybetegségek növekvő fertőzési rizikója esetén automatikusan figyelmeztető SMS-t küld az Ön mobiltelefonjára. Ön mindig idejében elemzést, figyelmeztetést kap a kártevők, a penész vagy a szárazság okozta károkról, és ezzel együtt konkrét javaslatokat is, amelyekkel a gazdasági kár csökkenthető.

 

Növényvédelmi előrejelzés: iPROTECT ®

Mintegy 30 növénykultúrára biztosítunk növényvédelmi előrejelzést.Leggyakoribbak: alma, szőlő, csonthéjasok, búza,napraforgó, repce.

Felhasználási példa:

A minőség a környezet és a költségek védelme a borászatban.A szőlőültetvényekben a gombabetegségek esetében a kezelések sikerét döntő mértékben meghatározza az optimális időpont. Az iMETOS® minden lényeges időjárási adatot megad. Jelzi és prognosztizálja a fertőzést, így optimális időben történhet a növényvédőszerek kijuttatása, de még a típusának megválasztása is.Előrejelzés a szőlőben: Az iMETOS® az egész év során minden időjárási adatot rögzít, és gombnyomásra prognosztizálja az infekciós nyomást a következő kórokozóknál:

– peronoszpóra

– lisztharmat

– szürkepenész

– feketerothadás

– szőlőmoly

Megjeleníti az infekció időpontját és a szükséges kezelést. A számításhoz évtizedek óta bevált modelleket használ és megbízható eredményeket ad.

A készülék újdonsága a kommunikációjában rejlik.Napelemmel táplált kis modem biztosítja a mért adatoktárolását és átküldését webszerverünkre, amelyről Ön felhasználói titkos jelszavának birtokában lekérdezheti adatait, megtekintheti növényvédelmi előrejelzéseit. Mindössze egy internet böngészőre van szüksége.

Szenzorok igény szerint

Az iMETOS® meteorológiai állomást úgy fejlesztettükki, hogy képes legyen mérni az összes, mezőgazdaság számára fontosabb időjárási paramétert. Lehetővé tettük 3 hőmérő és 2 páratartalom-mérő csatlakoztatását. Ez lehetővé teszi Önnek a hő- és páratartalom

mérését ültetvényen belül és kívül egyaránt, anélkül,hogy elvesztenénk a lehetőséget a talajhőmérséklet mérésére. Két levélfelületi nedvességmérő csatlakoztatásárais van lehetőség, amelyek külön-külön mérnek. mérési intervallum: 5 perc

Időjárás-előrejelzés: iMETEO ®

Készülékeinkhez a hely GPS koordinátáihoz lokális időjárás-előrejelzést is biztosítunk, mely a védekezések, munkálatok idejének helyes kiválasztásán túl a jövőben már a növényvédelmi előrejelzéseinkhez is kötött lesz, így nem csak a mért adatokból tudunk majd dolgozni, hanem a várhatóval is kombinált növényvédelmi előrejelzésre lesz lehetőség. Ez a technológia forradalmasítja a műszeres növényvédelmi előrejelzést, ráadásul az Ön ültetvényére mért és jelzett értékekkel. Számtalan kultúrára biztosítunk növényvédelmi előrejelzést, mely ráadásul folymatosan bővül! Keresse gyártói oldalunkat: www.metos.hu

Öntözés: IRRIMET ®

Öntözőberendezéseket használó gazdaságok számára is komplett megoldást kínálunk: Az öntözési szükséglet számításhoz (ET-evapotranspiráció) szélsebesség és globálsugárzás-mérő szenzorokat ajánlunk, mely napi ET értéket ad. Ez jelenti a pótlandó csapadék mennyiségét. Szükség esetén az öntözőberendezést is indítani tudjuk!

Talajnedvesség-monitoring:

Az öntözés hatékonyságát azonnal jelezni tudjuk, amennyiben talajnedvesség-mérő szenzorokkal is felszereli készülékét. A piacon létező többféle mérési elvek mindegyikéhez kínálunk szenzorokat, a gipszblokktól a TDR elven működő szenzorokig. Kérje tanácsunkat, segítünk költségvetéséhez mért készülékének összeállításában.

Újdonságaink:

Készülékeink adatait tetszőleges formációban az Ön saját weblapjára is prezentáljuk, amennyiben erre igényt tart! Szakmai szervezetekkel, szakértőgárdával Magyarország első, egyedülálló, átfogó növényvédelmi helyszíni szolgáltatását is nyújtjuk. A cég és a szolgáltatás neve: PHYTOGUARD (kis beruházás-nagy biztonság)! www.phytoguard.hu

Fagyvédelmi öntözés, növényvédelmi – agrometeorológiai előrejelzés, öntözésvezérlés, vetésszakaszolás, hőösszegszámolás mind-mind olyan felhasználási területek, melyek a gazdaság szereplői (termelők, tanácsadók) számára nélkülözhetetlen információkat biztosítanak a környezetkímélő gazdálkodás megvalósításának útján. Speciális készülékek, szenzorfelszereltség, hálózatok és webes megjelenítés esetén egyedi ajánlatotkészítünk, keressen minket!

WEATHERSPECIAL® a marketing eszköz

iMETOS® készülékek adatait specialis weboldalon is megjelenítjük, melynek arculata, menüpontjai, képessége teljesen illeszkedik kívánságaihoz, egyedi ötleteihez, cégének grafikai arculatához. 

 Alapszenzoraink           

- hőmérséklet mérő

– páratartalom mérő

– levélfelületi nedvességmérő

– csapadékmérő

 

 

 

 

 


 

 

  Kiegészítő szenzorok lehetnek pl:

 – Napsugárzás mérő

– Szélsebesség és szélirány

– Talajhőmérő

– Talajnedvesség mérő

– Barométer

– Nedves hőmérő-fagyveszélyjelzésre

– internet alapú kommunikáció

– napelemmel kiegészített akkumulátor

– nincs szükség elemcserére

– emberi beavatkozást nem igényel

– betegség-modelljeink az interneten érhetők el.

 

 

FEL

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Tájékoztató.